Katrina

Lånt fra Houston Chronicle

Katrina er den orkan der i slutningen af august 2005 opstod nord for Cuba, og derefter bevægede sig over staten Florida til staten Louisiana, hvorefter den ramte byen New Orleans den 29. august 2005. Undervejs var den katagoriseret som en kategori 5 orkan, men blev – over den meksikanske golf – nedjusteret til en kategori 3 orkan, inden den ramte New Orleans. På trods af det, forårsagede orkanen omfattende digebrud og enorme oversvømmelser. Næsten 2000 døde, og skader der blev anslået til at løbe op i 81-82 mia. dollar (ca 565 mia. danske kroner!)

Citat fra Wikipedia.dk:

>>Orkanen Katrina blev beskrevet som ”en national fiasko” i en rapport fra den amerikanske kongres. ”Hjælpen var for ringe, og skaderne blev ikke hindret effektivt” siger rapporten. Rapporten retter voldsom kritik mod alle niveauer i regeringen. Både New Orleans borgermester, FEMA (Federal Emergency Management Agency), staten og Bush fik massiv kritik i rapporten. Kritikken mod borgermesteren lød: ”Ray Nagin reagerede alt for sent på katastrofen.”. Kritikken mod FEMA sagde, at de havde arbejdet ineffektivt og med stor forsinkelse. Bush blev kritiseret for ikke at kunne skelne mellem forskellige oplysninger om orkanens omfang, hvilket forhindrede hurtig hjælp. En talsmand for George W. Bush afviser kritikken af Bush: ”Bush var optaget af og involveret i hjælpeopgaven”. Staten blev kritiseret for ikke at have vedligeholdt digerne, som de havde lovet.<<

Læs resten af artiklen om Katrina i Wikipedia.

2 meninger om “Katrina”

Lukket for kommentarer.